Welkom Lelystad!

Leefbaar Lelystad is sinds 2002 een gevestigde politieke partij in Lelystad die opkomt voor de belangen van onze inwoners. Wij luisteren proactief, waardoor Leefbaar Lelystad zich heeft ontpopt als lokale constructieve partij. Geen politiek geneuzel, maar een helder gemeentelijk beleid, waarbij Leefbaar Lelystad de discussie aangaat en een duidelijke mening heeft vanaf dag één.

Geef onze mooie stad terug aan de burgers en bedrijf geen politiek via achterkamertjes.

Inmiddels ruim tien jaar bij Leefbaar Lelystad, veel geleerd en inmiddels veel bereikt. Zo leuk lokale politiek met een landelijke gedachten gang.

De lokale partijen zijn over het geheel genomen in Nederland de grootste partijen. Dat we met die lokale partijen geen fractie kunnen vormen in Den Haag is vanwege het feit dat de belangen lokaal liggen.

Het wordt tijd dat al die lokale partijen gezamenlijk een stevig protest laten horen in Den Haag want alles (een voorbeeld, de bezuinigingen) worden afgewenteld op de gemeenten waar de lokalen de grootste stem hebben.
Onze stad heeft veel potentie maar ook veel problemen, problemen waar wij keer op keer aandacht aan besteden door het inzetten op kansen en het zoeken naar mogelijkheden zonder steeds achterom te kijken.

Onze stad heeft alleen al qua natuur en leefomgeving veel te bieden.
De Oostvaardersplassen (De nieuwe wildernis) prachtige dieren in hun eigen leefomgeving van otter tot leeuwerik, van hert tot kowalski- paardje.

Wat dacht u van onze prachtige kust, een kust met vele kansen. De wadden, een strand maar helaas nog geen natuur zwembad.

Ach er moet natuurlijk altijd nog iets te wensen zijn.

We hebben een mooie infra structuur, schitterende wijken allemaal per fiets te bereiken. Prachtige fietstochten heb ik inmiddels gemaakt en ik kom nog steeds nieuwe dingen tegen.

Natuurlijk zie ik ook de tekortkomingen, de verschillende snelheden op onze dreven, het feit dat we meer moeten inzetten op sport en wat dacht u van de aanblik bij het binnenkomen van onze stad, dat kan allemaal wat fraaier en hoeft de jackpot niet te kosten.

Het zwerfvuil, fietsen in het stadshart, de uitstraling van tuinen in de wijken, ja daar zijn we inmiddels druk mee bezig maar betrek de burger daarbij en laat hen meedenken en ook indien mogelijk zelf aktie ondernemen.

Zo is er nog heel veel te doen………

Nog even en tot slot, laten we vooral investeren in de jeugd maar gelijk daarbij ook nadenken over hoe we onze stad aantrekkelijk maken voor de 50 plus generatie en daarbij gebruik maken van hun energie en kennis.
Laten we bouwen aan onze idealen en niet aan luchtkastelen.
Geef onze mooie stad terug aan de burgers, en bedrijf geen politiek via achterkamertjes.

Daar begon…….en daar eindig ik mee.

Met vriendelijke groeten
Jack Schoone
fractievoorzitter Leefbaar Lelystad