Wim Botter

Van modekoning tot gemeenteraadslid………wie doet mij dat na?

Geboren op 13 maart 1951 te Amsterdam, een echte Jordanees en iemand die geen blad voor zijn mond neemt.
“Ja…. die Botter heeft het hart op de tong….. als je dat maar weet”

wim-botter-raadslid

Ach het is natuurlijk allemaal heel betrekkelijk,  en ja als ” bekende ” Lelystatter,  niet altijd makkelijk voor mij om met de vooroordelen die er over mij zijn om te gaan.

Maar wie ben ik nou eigenlijk, weet u het? Ik zeg altijd je moet mij kennen om over mij te oordelen maar…..ik sta open voor iedereen.

In 1975 ben ik met mijn gezin vanuit de Bijlmermeer naar Lelystad gekomen. Ik kwam terecht in de Kempenaar en die kennismaking was echt geen liefde op het eerste gezicht. Destijds wilde ik liever naar Purmerend, maar dat ging helaas niet door.

Gezien mijn optimisme dacht ik dan moeten we er in Lelystad maar wat van gaan maken…..en de liefde voor Lelystad bloeide al snel op en binnen een paar maanden voelde ik mij thuis. Ik kan wel stellen dat Lelystad mij heeft gevormd tot wat ik nu ben, en die Wim Botter valt reuze mee hoor.

TEGENWOORDIG……..

Zit ik dus in de gemeenteraad (dankzij voorkeursstemmen) begonnen bij de Partij van Lelystad maar al snel samengegaan met Leefbaar Lelystad.

Toen ik benaderd werd door de PvL moest ik wel even slikken. Ik had helemaal niets met politiek, ja een grote mond over hoe het allemaal beter kon zoals zovelen dat hebben onder ons.

Dus sorry mensen voor mij geen politiek…………… Maar Wim luister we hebben je nodig voor de stemmen niets meer niets minder.

Hoe ironisch…..

Zo gezegd, zo gedaan en Wim kwam op de lijst.

Nou u weet inmiddels hoe dit afgelopen is, en ik kan best stellen dat het mij goed afgaat. Natuurlijk heeft weer iedereen een mening over mij maar ik ben nog steeds mezelf en kom op voor ons stadshart, cultuur, de kust onze ouderen en jongeren en niet te vergeten mijn inzet voor LHBT.

Met argusogen bekeken door sommigen……….ach ik ben niet blind…. maar lieve mensen dat sterkt mij juist mijn stinkende best te doen voor Lelystad, en alleen mijn mond open te doen als het zinnig is om iets te zeggen of te verdedigen. Van slap lullen ben ik geen voorstander, daar hebben we er al genoeg van.

MIJN STINKENDE BEST VOOR LELYSTAD…..

Dat deed ik al in 1986 tijdens de sterrenshow van Willem Ruis, de vele cabaret programma’s (Zure Zegen), de Zondagmiddag Talk shows, het item de modekoning bij omroep Flevoland, als jurylid van het omroep Flevolands songfestival, presentator van het radio theater programma bij omroep Flevoland, en niet te vergeten de vele presentaties,  mijn columns en het boek “Gewoon Wim Botter”, ach het kan niet op.

En dan nu …….mijn stinkende best…… Als raadslid voor Leefbaar Lelystad

Ach als kind wilde ik al berucht en beroemd worden, en het is mij gelukt in ons dorp, wat zeg ik….MIJN STAD!!!

Woonachtig in de Jol samen met de leukste hond van Lelystad, en vooral heel happy met mijn kinderen en kleinkinderen, “Hier is het” staat er op mijn huis….. en iedereen weet mij daar te vinden.