Michael Wijngaard

Wij zijn er voor Lelystad

Beste Lelystatters!,

Mijn naam is Michael Wijngaard, geboren te Amsterdam waar ik op 25 augustus 1971 het levenslicht zag. In 1977 ben ik samen met mijn ouders, Martin en Marja in Lelystad komen wonen, in 1979 werd ons gezin uitgebreid met de komst van mijn zus Monique. Het gezin van de 4 M’s was compleet.

michel-wijngaard-raad

Als 6 jarig jongetje speelde ik in de wijk het Karveel in de huizen die nog in aanbouw waren, bij het schip tussen het Karveel en de Boeier of in de natuur bij het voormalige nieuwe land waar tegenwoordig de outlet Batavia stad is gevestigd.

Na de basisschool de Boeier heb ik het VWO op de SGL doorlopen om vervolgens Lelystad te verlaten om verder te kunnen studeren, mogelijkheden voor vervolg studies waren er toen nog niet. In Leeuwarden heb ik gestudeerd aan de Hogere Hotel Management School. Ik 1993 ben ik vetrokken naar Venezuela voor mijn stage. Een jaar later woonde ik in Spanje. In Spanje heb ik mijn huidige vrouw leren kennen. In 1999 ben ik met mijn Spaanse vrouw Inma, en inmiddels twee dochters ( Pamela en Selena) rijker, terug gekomen naar mijn vertrouwde Lelystad om daar mijn eigen horeca zaak op te zetten. Dit jaar bestaat “La Plaza”, op het enige echte horecapleintje van Lelystad, 18 jaar.

Buiten mijn zaak om heb ik mij actief ingezet voor JCI Nederland (afdeling Oostelijk Flevoland).

Een wereldorganisatie met enthousiaste jonge ondernemende mensen die zich, door zelfontwikkeling en netwerken zowel nationaal als internationaal inzetten voor de maatschappij. Inmiddels ben ik de 40 jaar ruim  gepasseerd maar ben ik nog steeds betrokken bij de organisatie als Senator van JCI, wat ik met trots mijn leven lang mag zijn. Begin november dit jaar is het wereld- congres van deze mooie organisatie in Amsterdam.

Op dit moment ben ik naast mijn zaak actief in het bestuur van de Koninklijke Horeca Nederland en ben ik teamleider bij Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan in de vertegenwoordiging van de Horeca in samenwerking met de gemeente en politie.

Een grote uitdaging kwam op mijn pad toen ik in 2013 werd gevraagd om me in te gaan zetten en verkiesbaar te stellen voor een nieuwe lokale politieke partij, de Partij Voor Lelystad. In 2014 werd ik net geen raadslid met het aantal stemmen wat ik behaalde maar als nieuwkomer hadden we het als partij nog niet zo slecht gedaan. Met een 3 zetels in de raad gingen we van start. Ik weliswaar niet in de raad maar wel als deel  van de fractie als fractie assistent.

Eind 2015 zijn de Partij Voor Lelystad en Leefbaar Lelystad onder de vlag van Leefbaar Lelystad verder gegaan. In het begin was dit voor mij ietwat onwennig maar inmiddels voel ik me als een vis in het water als fractie assistent van deze groep energieke raadsleden die zich inzetten voor de burgers van Lelystad.

Politiek was voor mij altijd “de ver van mijn bed show”, inmiddels ben ik wat kader nota’s en begrotingen verder, ben ik wekelijks te vinden bij de verschillende BOB sessies of op de tribune van de politieke arena.

Het politieke spel en de spelregels zijn me nog steeds niet geheel duidelijk, wat dat betreft wordt het spel vaak anders gespeeld dan in “ondernemersland” waar ik wel de nodige ervaring heb.

Mijn politieke ervaring zal ik kunnen vergroten vanaf dinsdag 6 juni 2017, door tijdelijk Hans Zaal te vervangen als raadslid. Naast dat ik Hans een goed herstel wens heb ik er zelf enorm veel zin an om de politiek Arena niet alleen meer vanaf de “zijlijn” te aanschouwen.

Leefbaar Lelystad bestaat een groep energieke diverse mensen die allen 1 liefde hebben, namelijk; “ het zich in willen zetten voor de Lelystatters voor een bruisende hoofdstad voor jong en oud, met voldoende groen, werkgelegenheid, recreatie en veiligheid op straat”.

Dit alles onder het mom van burgerparticipatie wat bij ons de partij hoog in het vaandel staat. In 2018 zal ik mij opnieuw verkiesbaar stellen. Ik hoop natuurlijk dat wij op uw stem mogen rekenen.

U kunt erop rekenen dat wij er voor ons Lelystad zullen zijn!