Jack Schoone

Zorgen voor een bestuurbare stad

Ik ben sinds 2001 inwoner van Lelystad en actief lid geworden een 7 tal jaren geleden bij Leefbaar Lelystad. Door eerst goed om mij heen te kijken welke partij mij het meeste gevoel gaf, kwam ik hierbij uit. Hopelijk kan ik mijn steentje bijdragen door mijn kennis die ik op heb gedaan bij een grote werkgever in het westen van het land. Vanuit Nieuw Sloten in Amsterdam hier terecht gekomen, bij het eindpunt van lijn 2 vandaan en dan hier komen en wakker worden in de rust en het fluiten van de vogels en zag ook egels lopen in het echt!

jack-schoone-fract

Hier in Lelystad aan het werk als ondernemer en we vermaken ons hier dan ook prima en genieten van de grootste kernwaarden van deze stad groen en blauw.

Ik ben voor Leefbaar Lelystad naast fractievoorzitter ook woordvoerder voor de volgende onderwerpen:

  • Duurzaamheid en Water
  • Personeel en organisatie
  • Ruimtelijke ordening en stadsontwikkeling
  • Inkomens ondersteuning
  • Arbeidsparticipatie
  • Sport en recreatie

Grote uitdagingen zijn nu de; jeugdzorg participatie en de WMO, waarbij er veel gewezen wordt… En terecht vind ik. Maar dat lost het niet op, dus moeten we ouderwets met ons allen de schouders eronder zetten. Op zoek naar nieuwe dingen die hier haalbaar zijn.

Waarbij we dus wel moeten investeren om uit het dal te komen. Belangrijkste is ook dat de luchthaven en de blauwe kust van onze stad snel tot ontwikkeling komen. Niet nieuwe dingen bedenken en soms ook de niet leuke dingen aanvaarden. Zorgen dat we als stad klaar zijn voor de vergrijzing en proactief daarvoor gaan zorgen. En vooral winst halen uit de Hanzelijn en de kansen die hierdoor zijn ontstaan. En ook eens iets durven. Kijk naar Heerenveen met Thialf elk jaar is deze plaats wereld nieuws met alle economische gevolgen van dien.

Dus aan het werk in de meest creatieve gedachten. Zorgen voor een bestuurbare stad die eens over de grenzen heen kijkt.