Peter Schouten

Leefbaar Lelystad, de Partij voor Lelystad!

Mijn naam is Peter Schouten. Sinds 2008 woon ik met veel plezier in Lelystad. Ik voel mij zeer betrokken bij wat er speelt en leeft in Lelystad en ik heb vele mensen leren kennen. Ik heb twee volwassen dochters.

peter-schouten

Naast het voorzitterschap van Leefbaar Lelystad, ben ik ook voorzitter van het Rode Kruis in Lelystad. Mijn hobby’s zijn wandelen, genealogie en politiek.

Eind 2011 heb ik besloten om politiek actief te worden. In eerste instantie bij de VVD. Maar door te grote verschillen van inzicht ben ik daar weggegaan. In 2013 heb ik samen met 5 andere Lelystedelingen een nieuwe lokale partij opgericht, de Partij voor Lelystad. Na de verkiezingen van 2014 kwam de Partij voor Lelystad met 3 zetels in de gemeenteraad van Lelystad. In de loop van 2015 ontstond er een steeds nauwere samenwerking met Leefbaar Lelystad wat uiteindelijk heeft geleid tot de samenvoeging van de beide fracties onder de naam Leefbaar Lelystad.

Met de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in het vooruitzicht zijn we op zoek naar betrokken Lelystedelingen die Lelystad een warm hart toe dragen en zich kunnen vinden in de standpunten van Leefbaar Lelystad.

Het bestuur van Leefbaar Lelystad bestaat nu uit vier mensen. Jos Koenders, Hanneke Koenders, Henk Duijts en ondergetekende. Maar nieuwe bestuursleden zijn nog steeds van harte welkom.

Wil je meer weten over Leefbaar Lelystad, stuur van een mailtje naar: peter@leefbaarlelystad.nl

Leefbaar Lelystad, de Partij voor Lelystad!