Jos Erbé

Lelystad een leefbare stad

Sinds 1981 ben ik woonachtig in Lelystad. De eerste drie jaar heb ik in het Wold gewoond en daarna verhuist naar de Kamp, waar ik nog steeds woon naar volle tevredenheid. Van 1986 tot 1998 was ik actief in de Bewonerscommissie Boswijk en daarna tot 2000 in de wijkraad als voorzitter. In de hoop de wensen en klachten uit de wijk onder de aandacht van de gemeente te brengen.

jos-erbe-raad

In augustus 2000 heb ik mij aangemeld als fractieassistente van de Ouderenpartij Unie 55. Waar ik mij meer wilde inzette voor onder andere ouderen in deze samenleving. Ik ben ook actief geweest als lid van de Cliëntenraad van de woningcorporatie De Opdracht en van woonzorgcentrum de Ankerplaats.

Vanaf december 2001 ben ik gevraagd om mij aan te sluiten bij Leefbaar Lelystad op weg naar de verkiezingen 2002. In de hoop met deze partij meer grip te kunnen krijgen op de gemeentepolitiek en daarmee de belangen te behartigen van de ingezeten van Lelystad.

In maart 2002 ben ik gekozen tot raadslid en vier jaar deel uitgemaakt van raad van Lelystad. Van 2006 tot 2015 was ik fractieassistente.

Vanaf juni 2016 in bestuur van Leefbaar als Algemeen bestuurslid en beheerster van ruim archief fractie.

Geïnteresseerd in de stad en zijn ontwikkeling vandaar uit mijn politieke inzet.