Streep door eerste uur gratis parkeren in centrum Lelystad

Streep door eerste uur gratis parkeren in centrum Lelystad

Lelystad • Woensdag 29 mei 2019 | 6:25
Een proef met het eerste uur gratis parkeren in Lelystad gaat niet door. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde dinsdagavond tegen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders, voornamelijk vanwege de financiën. Ondernemers willen graag een ander parkeerbeleid om meer klanten naar het winkelcentrum te trekken.

De gemeente zou uiteindelijk een miljoen euro mislopen met het invoeren van het plan. Om dat gat te dichten wilde het college de parkeertarieven verhogen en zouden parkeerders tot 19:00 uur moeten betalen, ook op zondag.

“Gratis parkeren bestaat niet. Het is hier helemaal niet zo duur en wij geloven niet dat met een uur gratis parkeren er meer mensen naar het centrum van Lelystad komen”, legt Jack Schoone van Leefbaar Lelystad uit. Leefbaar wilde voor de uren dat parkeren nu gratis is ook een tarief van 1 euro per nacht invoeren. Een meerderheid van de raad zag daar niks in.

Volgens Sanne de Wilde van D66 is het goed dat de proef niet doorgaat. “We zijn altijd tegen gratis parkeren geweest. Dat geld moet ergens vandaan komen en wij vinden: de vervuiler betaalt. Het geld dat we nu besparen door de proef niet te doen moeten we dan ook weer in het stadshart investeren.”

Ook de SP was tegen de proef. “Als we nu dit gaan doen dan gaan we mensen blij maken met iets dat we toch niet kunnen volhouden omdat het gewoonweg teveel geld kost. We moeten teveel bezuinigen de komende jaren. Wij vinden dat we het stadshart op andere manieren aantrekkelijk moeten maken”, aldus Alexander Sprong van de SP.

Related posts