‘Sportwethouder moet regie nemen’

‘Sportwethouder moet regie nemen’

Lelystad • Maandag 14 januari 2019 | 19:27
Leefbaar Lelystad wil dat sportwethouder Elly van Wageningen (ChristenUnie) zich actiever gaat bezighouden met de financiële problemen bij voetbalclub SV Lelystad’67. Aanleiding is het besluit van het Sportbedrijf om een incassobureau in te schakelen om zo snel mogelijk een schuld van 65.000 euro te innen.

“De sportwethouder is verantwoordelijk voor het beleid van de gemeente richting de clubs, het Sportbedrijf voert dat beleid uit. Als dan zo’n verstrekkende maatregel wordt genomen, verwachten wij dat de wethouder er bovenop zit en zich niet verschuilt achter het Sportbedrijf,” aldus de fractievoorzitter van Leefbaar Lelystad, Jack Schoone.

VVD ontkent steun voor Leefbaar
Volgens Schoone moet Van Wageningen de regie in handen nemen en de problemen op een constructieve manier oplossen. Dinsdagavond tijdens de raadsvergadering gaat Leefbaar Lelystad vragen stellen. Volgens de partij is er steun van de PVV en de VVD. Maar VVD-raadslid Bart Schopman zegt dat dat absoluut niet het geval is. “Op dit moment ligt de bal bij het sportbedrijf en de voetbalclub om er volwassen uit te komen en is er geen rol weggelegd voor de wethouder”, aldus de VVD. De partij neemt daarmee afstand van de uitlatingen van Schoone.

Namens SV Lelystad meldt voorzitter Kimberly Leonora dat “mensen met verstand van zaken inmiddels een commissie hebben gevormd, die de mogelijkheden onderzoekt hoe de schulden het beste ingelost kunnen worden”. De problemen bij de club zijn ontstaan door leningen voor nieuwbouw.

Related posts