Leefbaar Lelystad wil afvalbakbijeenkomst voor hele wijk

Leefbaar Lelystad wil afvalbakbijeenkomst voor hele wijk

Lelystad • Maandag 19 augustus 2019 | 21:37
Fractievoorzitter Jack Schoone van Leefbaar Lelystad wil dat er een afvalbakbijeenkomst komt voor de hele wijk Jol. Op die manier wil hij dat er geen gefronste wenkbrauwen meer zijn over de manier waarop de gemeente Lelystad omgaat met burgerparticipatie.

Deze week ontstond ophef over een eerdere bijeenkomst over de afvalbak. De buurt krijgt ondergrondse afvalcontainers en de gemeente zou met bewoners in gesprek gaan over de exacte locatie. Bij de bijeenkomst van de gemeente was slechts één buurtbewoner aanwezig. Hij was namelijk de enige genodigde.

“De gemeente wil zo graag participatie en als je dat goed wil doen, dan moet je een bijeenkomst organiseren voor de hele wijk”, aldus Schoone. Dat de afvalbakken er komen dat is ook zeker niet het probleem. “Het is de manier waarop de gemeente communiceert en participeert.”

Leefbaar Lelystad gaat na het zomerreces een motie indienen. Daarin vraagt de partij om alle gebruikers van de container uit te nodigen voor een bijeenkomst, en niet alleen de bewoners die zicht hebben op de bak.

Related posts