Leefbaar Lelystad maakt zich zorgen om een onbemand LPG-tankstation

Raadsvragen over onbemand LPG-tankstation

Lelystad • Zaterdag 6 oktober 2018 | 11:34
Leefbaar Lelystad maakt zich zorgen om een onbemand LPG-tankstation dat aan de Mortelstraat op bedrijventerrein Oostervaart moet komen. Volgens de partij is de locatie te dicht bij de bebouwde kom en is LPG te gevaarlijk om bij een onbemand station uit te geven.

Supergaz B.V. heeft eerder dit jaar een vergunning aangevraagd voor het onbemande LPG-tankstation. Na onderzoek van Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied is die vergunning toegekend. Leefbaar Lelystad zet echter vraagtekens bij het rapport.

Zo zouden er volgens het onderzoek geen kwetsbare objecten in de omgeving zijn. Fractievoorzitter Jack Schoone: “Op nog geen kilometer afstand zitten de huizen van de Groene Velden. Daarnaast werken er zo’n honderd mensen op het bedrijventerrein waar het station moet komen. Dat vinden wij gewoon te dichtbij.” In het rapport van de omgevingsdienst staat dat er geen woningen binnen 1000 meter van het geplande LPG-tankstation staan.

In het verleden zijn er ongelukken gebeurd met dit soort tankstations. Op de Veluwe is daarom besloten om de brandstof met kleinere tankwagens te verspreiden. Dit soort maatregelen benadrukken volgens Leefbaar Lelystad alleen maar hoe gevaarlijk de stof is.

Als alternatief stelt de partij voor om het tankstation op het industrieterrein Flevokust te bouwen. ‘Daar werken ook mensen, maar niet zo veel als op de Oostervaart, en je zit verder weg van de bebouwde kom’, aldus Schoone.

Foto: ANP

Related posts