Leefbaar Lelystad eist direct einde aan leningen asbestdaken

Leefbaar Lelystad eist direct einde aan leningen asbestdaken

Lelystad • Maandag 10 juni 2019 | 11:10
Leefbaar Lelystad eist dat de gemeente per direct geen leningen meer geeft voor de verwijdering van asbestdaken. Volgens de partij is de regeling niet meer nodig omdat de wet die de vervanging van asbestdaken voorschreef, is afgewezen door de Eerste Kamer.

In de raadsvergadering van 11 juni dient de partij samen met enkele andere partijen een motie met die strekking in. Leefbaar Lelystad vindt dat Lelystad als koplopergemeente voor de muziek is uitgelopen. De stimuleringsregeling die Lelystad in 2017 heeft ingesteld, moet volgens de motie direct worden ingetrokken.

Het college zei vorige week dat het geen spijt heeft van de voortvarende aanpak. De gemeente kwam in actie nadat het wetsvoorstel was goedgekeurd door de Tweede Kamer, maar verzuimde inwoners met een asbestdak te melden dat het nog door de Eerste Kamer moest. Een woordvoerder meldde dat de gemeenteraad moet bepalen wat de gevolgen zijn nu er geen verplichting komt om asbestdaken te vervangen.

Related posts