Bezuiniging re-integratieproject Bataviawerf van de baan

Bezuiniging re-integratieproject Bataviawerf van de baan

Lelystad • Dinsdag 28 mei 2019 | 23:54
De voorgestelde bezuiniging op het re-integratieproject op de Bataviawerf is van de baan. De gemeenteraad van Lelystad heeft dat dinsdagavond besloten. Op de Bataviawerf werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze worden daar voorbereid op een vaste baan.

Het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om de subsidie (750.000 euro in vier jaar) te schrappen viel niet goed bij de verschillende partijen in de gemeenteraad. Het voorstel werd dan ook door een meerderheid van de raad verworpen.

“We zijn er heel blij mee. Het is het icoon van Flevoland”, zegt Jack Schoone van Leefbaar Lelystad. “Tot in Australië is men bekend met dit schip. Iedereen vindt het fantastisch en we hebben heel veel goeie re-integratie daar. Het mag misschien iets langer duren en iets meer kosten maar wij zeggen behoud het.”

Ook D66 stemde tegen de bezuiniging op de Bataviawerf. “We willen graag dat de werf behouden kan blijven. De Bataviawerf en Lelystad zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden”, aldus Sanne de Wilde van D66.

De SP stemde wel voor de bezuiniging. “De werf begeleidt nog maar weinig mensen naar vast werk. Daarom zijn we er voor om het geld aan andere projecten te besteden waarin mensen wel weer doorstromen naar een baan op de arbeidsmarkt”, aldus Alexander Sprong van de SP.

Related posts