‘A6 blokkeren bij uitblijven volwaardig ziekenhuis’

Raadsleden: ‘A6 blokkeren bij uitblijven volwaardig ziekenhuis’

Lelystad • Woensdag 21 november 2018 | 1:30
Raadsleden uit Lelystad willen in actie komen als er geen volwaardig ziekenhuis komt in hun stad. Ze reageerden dinsdagavond zonder uitzondering teleurgesteld op het nieuws dat minister Bruins heeft geconcludeerd dat een volwaardig ziekenhuis in Lelystad onmogelijk is. Ze vinden dat de minister zijn eerder gedane belofte voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Lelystad moet nakomen.

Er wordt nog onderhandeld, maar als die onderhandelingen niet de gewenste uitkomst hebben dan gaan de raadsleden op de barricades. Jack Schoone van Leefbaar Lelystad denkt er zelfs over om de A6 te blokkeren als Bruins geen woord houdt.

‘Ik ben het zat’
Meta Jacobs van de VVD loopt met Schoone voorop als hij de A6 gaat blokkeren. “Ik lever graag mijn ridderorde in voor 240 uur werkstraf. Ik wil geen blokkeerpiet worden. Maar we zijn een beetje tam en ik ben het een beetje zat. We moeten iedereen wakker schudden. ”

‘Ga niet meer flyeren voor de VVD’
Jacobs gaat nog verder: “Dit is een VVD-minister. We gaan dadelijk de verkiezingen in. Denkt u dat ik nog op de markt ga staan flyeren? Ik voel me verantwoordelijk voor de uitspraken die een minister doet. Er is wel een belofte gedaan voor onze stad en daar wil ik hem heel graag aan houden.”

Related posts