A6 OF TOCH MAAR WEER OMARMEN

A6 OF TOCH MAAR WEER OMARMEN

ZORGVERZEKERAAR ZIET SPOEDEISENDE HULP EN VERLOSKUNDE IN LELYSTAD NIET ZITTEN!

Weet u het nog?

Ooit zei ik in een tweet….We moeten de A6 op en gaan demonstreren om ons ziekenhuis terug te krijgen.

Rijkwaterstaat in paniek, veel media aandacht want je moet er toch niet aan denken dat je de hard werkende midden klasse blokkeert zodat ze niet naar hun werk kunnen gaan…..

Nee Jack……ben je gek geworden of zo?

Nee we gaan het ziekenhuis omarmen riepen wat linkse partijen, een vreedzame demonstratie om te laten zien hoe eensgezind Lelystad is.

Nou daar stonden we dan hand in hand op een koude zondagochtend en maar hopen dat er niets zou gebeuren want waar moesten we dan naartoe?

Tja het heeft ons veel en ver gebracht.

Niet dus….

Ja we hebben een ziekenhuis maar zonder een spoedeisende hulp en acute verloskunde. En dat in een hoofdstad, nabij een vliegveld en daarbij ook nog eens een grote verdeeldheid tussen specialisten en ziekenhuis bobo’s.

Ja er zijn gesprekken gevoerd en we hebben er van geleerd en het draait allemaal om geld.

Maar ik zie ook verborgen agenda’s, personeel dat weggelopen en/of ontslagen is, en een zorgverzekeraar (Zilveren Kruis) die een SEH niet ziet zitten. De acute zorg moet volgens de verzekeraar daarom op een andere manier worden ingericht. Dus dan maar een spoedpost met hulp van een omliggend ziekenhuis.

Moeten er nu nog meer doden vallen Bas Leerink?

Bas Leerink is de zorgkenner die op verzoek van minister Bruins onderzocht wat voor zorg er in de toekomst in Flevoland nodig is.

Want zeg onze Bas, er zijn voldoende ambulances in Flevoland om aan de wettelijke aanrijtijden te voldoen en de SEH’s  in de regio zijn in staat alle patiënten op te vangen.

Dat het al een paar keer is misgegaan daar hoor je onze Bas niet over.

Acute verloskunde….

Nou we kunnen het schudden en als het aan de zorgkenner ligt gaan we het anders organiseren.

Om goede geboortezorg te kunnen blijven bieden is er meer samenwerking nodig tussen verloskundigen, kraamzorg, kinderartsen en gynaecologen.

Nou die hebben we niet meer, zijn allemaal weggejaagd.

In plaats van verloskunde kunnen wij wel af met een bevalkamer. Nee dus geen volledig geboortecentrum, maar een ruimte die een thuissituatie nabootst. Door zo’n kamer bij de huisartsenpost in het ziekenhuisgebouw op te zetten zijn er altijd andere zorgverleners in de buurt voor als er iets mis gaat.

Ja u leest het goed…..voor als er iets misgaat!

Kom op mensen!….

Accepteren we dat zomaar, hebben we eigenlijk al niet lang genoeg lijdzaam toegekeken hoe alles van ons werd afgepakt…..

We hebben omarmd, we hebben bobo’s ingezet en we hebben er over gepraat.

Maar we hebben niet echt gedemonstreerd, we hebben ons nog niet echt laten horen…..

OK, niet de A6, niet het malieveld maar iets anders…..

Want volgens mij worden ongehoorzame burgers nog steeds beloont in ons mooie landje.

Uitdaging…..

Wat dacht u van een proeftuin in Lelystad met een SEH en Verloskunde geheel volgens deze tijd met nieuwe methodes en middelen.

Er is geld en minister Bruins komt daar wel mee over de brug…..

En zo niet…

Ik hoor het graag van U

Vriendelijke groeten

Jack Schoone

 

Related posts