HET GAAT GOED MET LELYSTAD hoorden wij in 2018

HET GAAT GOED MET LELYSTAD hoorden wij in 2018

Maar wat is er veel veranderd in nog geen jaar…..
IN VRIJHEID KIEZEN

was het thema 4 en 5 mei 2019…..

Allemaal mooie leuzen…..
Maar mogen wij nog wel een eigen mening hebben?

Wij…. Leefbaar Lelystad….. vragen ons de laatste tijd steeds meer af of wij wel in vrijheid kunnen kiezen want als wij anders kiezen dan de gevestigde orde…… oftewel de coalitie partijen……. wordt dat ons niet in dank afgenomen. Dan zijn wij de foute partij oftewel het buitenbeentje van de raad.
In onze beleving zien wij nog steeds een gezapig college dat door kabbelt op een systeem vanuit de 80er jaren.

Pappen en nat houden en brood en spelen voor de burger en de zogenaamde participatie…..

Kom op college steek de handen uit de mouwen en luister ook eens goed naar andere partijen en vaar niet blind op de soms wat stoffige gedachten van ambtenaren die soms geen binding met onze prachtige stad hebben.
Jeugdhulp schreeuwt dat het helemaal fout gaat, maar is dat zo en is de jeugd alleen nog maar zielig…..

Kom op en sta op voor de jeugd en investeer in sport en accommodaties.

Versterk de samenwerking waardoor minder jongeren in zware zorgtrajecten terecht komen, en versterk de verbinding tussen onderwijs en jeugdhulp.

Hoe eerder, hoe beter en hoe jonger, hoe effectiever.

100 miljoen voor een school en geen knaak voor sport…….

Zet wat druk op de ketel en investeer in de toekomst, de toekomst van onze jongeren.
Nu we het toch over geld hebben…. misschien moeten we eens een paar zaken onder de loep leggen…

De Kubus een prachtig gebouw en ooit begonnen met vrijwilligers en weinig onkosten. Iedereen kon daar terecht jong oud rijk en arm….

Nu 40 jaar later een grote kostenpost en te duur voor de minima onder ons……

Corneel idem dito. Ontstaan vanuit een jongerencentrum De Klinker genaamd dat draaide met jeugdwerkers en toegankelijk was voor alle jongeren in Lelystad.

Inmiddels uitgegroeid tot een cultureel party centrum met after partys tot drie uur in de nacht, verkoop van alcohol en een grote concurrentie voor de hieromheen liggende horeca.

Een horeca die wij geen subsidie verlenen bij door hen geplande evenementen…..

Dat kunnen wij toch niet verplaatsen naar een theaterkwartier?
Zo komen wij bij het stadshart…..

Een stadshart dat kleiner en kleiner gaat worden. Dit om er nog iets van te maken. Ja we hebben leegstand, maar dat is er ook in andere plaatsen……dat ziet het winkelend publiek niet die lopen in straten waar nog amper een winkel aanwezig is en vertrekken naar het Lelycenter, Bataviastad en de buurt centers.

Al zes jaar zijn we hier nu mee bezig en focussen ons op plantenbakken, bankjes….. het theater, de Kubus een bioscoop en Corneel……..

Ben eerlijk, geef het toe het zal nooit meer het centrum worden zoals het ooit in de 80ger jaren was……en zorg snel voor een theaterkwartier en faciliteer een compact kleiner centrum.
De kust, ons paradepaardje

Laten we daar in investeren en zorgen dat dat eindelijk eens af komt, zodat ook in de koude maanden het er goed vertoeven is…..

Zorg ervoor dat de toeristen er blijven komen en zorg voor een goede verbinding naar andere plekken in ons prachtige Lelystad.

Jaag de toeristen niet weg met het heffen van toeristenbelasting……
DUALISME

Niet alleen de opstelling van de raadszaal kan dualer, vooral het opereren van de coalitie moet wat ons betreft veel dualer.

Geen achterkamertjes politiek want dat is niet goed voor het vertrouwen, laat staan voor een goede samenwerking met de oppositiepartijen.

Wij willen geen eenrichtingsverkeer anno 2019.
Goed dat er opgetreden gaat worden bij oneigenlijk gebruik van gemeentegrond. Wij roepen de raad op dit ook te doen voor wat betreft de rechtsongelijkheid in bijdragen algemene middelen.

Als voorbeeld de hondenbelasting…..

Er werd tegen ons voorstel afschaffing honden belasting gestemd omdat er geen dekking voor was…..

Nou wij hebben goed nieuws voor de tegenstemmers, die dekking is er nu!! En nog wel op een presenteerblaadje aangereikt in de kadernota.

Hondenbelasting gaat namelijk net als de OZB naar de algemene middelen en laat er nu structureel een overschot zijn op de OZB. Met andere woorden dus ruimschoots dekking om voortaan de middeleeuwse hondenbelasting niet meer te heffen en daarmee deze rechtsongelijkheid op te heffen.
Tot slot voorzitter

Lelystad is één van de regenboogsteden die zich inzet voor de sociale acceptatie van homoseksuelen en transgenders in de maatschappij, zodat zij zich gesteund, veiliger en weerbaarder voelen.

Het uiteindelijke doel van het LHBT-beleid van Lelystad is bereiken dat alle inwoners van Lelystad gelijkwaardig mee (kunnen) doen in de samenleving.

Er is in Lelystad nog geen concreet gemeentelijk LHBTI beleid in een actieprogramma uitgewerkt. Zo heeft nog geen enkel woonzorgcentra het predicaat ROZE LOPER INSTELLING gekregen.

Lelystad-Regenboogstad

Wij zullen ons hiervoor blijven inzetten en binnenkort met een initiatiefvoorstel LHBTI komen.

Related posts