Loop voor Hoop 22 – 23 september

Wim Botter

Ik kan, door omstandigheden, helaas niet meelopen, maar we (Leefbaar Lelystad) gaat zeker doneren het komende weekend als de loop voor hoop gehouden gaat worden.
Uw ondersteuning is nodig dus ik zit klaar met de box en ben blij met elke donatie.

loop-voor-hoop

SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De openheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.

SamenLoop voor Hoop vindt haar oorsprong in de Verenigde Staten. Relay for Life, zoals het evenement daar heet, wordt al sinds 1985 georganiseerd. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot het grootste fondsenwervende evenement ten bate van kankerbestrijding. Inmiddels vinden er jaarlijks meer dan 6.000 wandelestafettes plaats verspreid over tientallen landen.

Een SamenLoop heeft een heel herkenbaar concept, dit is mede de kracht. Het is een lokaal georganiseerd evenement, waarbij je als betrokken vrijwilliger veel ruimte krijgt om er met de commissie een eigen invulling aan te geven. Je geeft je eigen kleur aan het evenement en er zijn een aantal vaststaande onderdelen, waaronder de ceremonies.

 De Kaarsenceremonie 
Wanneer de avond valt verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. Tijdens deze ceremonie herdenken we dierbaren en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen.

• De Slotceremonie
Na 24 uur wandelen loopt iedereen de laatste ronde en wordt de opbrengst bekend gemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

De KinderLoop voor basisschoolleerlingen
Naast de ceremonies organiseren wij er ook een speciale KinderLoop voor basisschoolleerlingen. Dit is een verkorte sponsorloop van 24 minuten. Kinderen van basisscholen stellen in samenwerking met de SamenLoop en hun school eigen teams samen. Kinderen krijgen zo ook de mogelijkheid om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

 

Wat gaan we allemaal doen?

Zaterdag 22 september
11.00 uur Start opbouw voor teams
13.45 uur Start openingsceremonie
14.00 uur Opening SamenLoop voor Hoop Lelystad 2018

22.00 uur Kaarsenceremonie
0.00 uur Start Crazy Pyjama Walk

De muzikale omlijsting wordt op zaterdag verzorgd door:

Timeless, Pocket Rockit, Triversity, Drop Dead Gorgeus, Lenneke Manka en Moudou.

Zondag 23 september
06.00 uur Prijsuitreiking Crazy Pyjama Walk
10.00 uur Warming-up KinderLoop met Clown Ziezo, met Tante Pip en Tante Catootje.

10.20 uur Start KinderLoop
10.44 uur Start Cooling Down KinderLoop

13.45 uur Start Slotceremonie

13.55 uur Gezamenlijk lopen laatste ronde
14.00 uur Afsluiting SamenLoop voor Hoop Lelystad 2018

De muzikale omlijsting op zondag wordt verzorgd door:

Timeless, Ronald Berkt, Roy Oostweegel, Marciano Metz.

Related posts