“Ondernemers slooppanden ruimhartig compenseren”

“Ondernemers slooppanden ruimhartig compenseren”

Lelystad 

De drie ondernemers aan de Waagpassage van wie de panden op de nominatie staan om gesloopt te worden, moeten door de gemeente ruimhartig gecompenseerd worden. Dat vindt de fractie van Leefbaar Lelystad. “Deze middenstanders hebben niet om deze situatie gevraagd, maar zitten al tijden in onzekerheid over hun toekomst,” aldus fractievoorzitter Jack Schoone. Hij wil opheldering en heeft vragen naar het college van burgemeester en wethouders gestuurd.

Theaterkwartier
De toko, stomerij en patatzaak zitten in het deel van de Waagpassage dat nog gesloopt gaat worden, omdat de gemeente op die plek het nieuwe uitgaanscentrum Theaterkwartier wil bouwen. Al lange tijd zijn er gesprekken tussen de centrummanager en de ondernemers, waarbij ook gekeken wordt naar nieuwe locaties. Maar vooral voor de winkels die een horecavergunning nodig hebben houdt het aanbod niet over. Concrete voorstellen liggen dan ook niet op tafel.

Morele plicht
“Ik vind dat de gemeente de morele plicht heeft om deze ondernemers goed te begeleiden naar huisvesting op een andere locatie,” benadrukt Schoone. “De ambitie van de gemeente mag niet ten koste gaan van middenstanders die al jaren in Lelystad hun geld verdienen. Zij mogen door de sloop niet in de financiële problemen raken. Ik wil dat de gemeente kleur bekent.”

Related posts